Att vinna på Triss gör drömmar till verklighet

Många av oss drömmer om att vinna på Triss. Ett rejält bidrag i kassan utan större möda är vad de allra flesta av oss tror gör lyckan komplett. Många önskar resa, lägga pengar på ny bil eller båt, investera pengar för framtiden, donera pengar till bättre behövande, starta ett företag, förnya garderoben… ja, möjligheterna är egentligen obegränsade när det handlar om att sätta sprätt på pengar.

Att vinna på Triss öppnar dörrarna för mycket som förr upplevts som avlägsna fantasier, speciellt om vinsten hamnar i händerna på en typisk arbetare som dag ut och dag in följer samma rutiner och lever på samma budget. Dröm blir till verklighet.

Att vinna på Triss är i själva verket tämligen lätt, ca var femte lott ger vinst. Dock så är de flesta vinster små, från 25 kronor och uppåt, men man blir ju inte direkt miljonär av att kamma hem 25 kronor på Triss.

Vill man inbringa större vinster så är det desto knepigare, för de är sällsynta. Har man tur så skrapar man fram 3 TV-rutor vilket innebär att man ges ytterligare en lott att skrapa – från en livesänd TV-soffa. På TV-lotterna är minsta vinsten 50 000 kronor och högsta 50 000 kronor per månad under 25 år. Dessa månadsvinster får man ifall man skrapar fram summor inuti klöversymboler. För många är månadsvinsterna de allra mest lockande eftersom det inte endast ger en en massa pengar utan också stabilitet samt trygghet för massor år framöver. En miljon kronor är tyvärr lättare än man kan ana att sätta sprätt på, men en stabil extrainkomst är tryggare.

Triss omsätter 3 miljarder kronor per år och omkring hälften av denna summa går i retur till spelarna. De som verkligen kan säga sig vinna på Triss är således spelföretaget Svenska Spel som ligger bakom trisslotten.

Det finns såklart ytterligare skraplotter på marknaden än Triss, men Triss är den mest kända. Det beror dels på liveskrapningarna i TV, men också på alla de kittlande reklamerna man märker av i samhället, vem minns t ex inte det klassiska Triss-citatet «Plötsligt händer det!»? En annan svensk skraplott är TIA, som kostar tio kronor och ger vinst på upp till 200 000 kronor. Tialotten har således lägre pris än Triss, men dessutom lägre vinstsummor.

Tanken på att vinna på Triss är vad som får oss att handla dessa små skraplotter om och om igen. Många människor gör det rituellt varje dag, vecka eller månad, samtidigt som andra gör det ibland, när de får ett infall. Vissa gör det i par, andra för sig själv. En del gillar att skrapa virtuella lotter online samtidigt som andra föredrar de traditionella papperslotterna. Hur man än skrapar sin lott så är det en omständighet som förenar samtliga som spelar, nämligen drömmen om att vinna stort på triss.