Att vinna mycket pengar på scratchlotter

Som Shakespear (nästan) sade: ”Att vinna pengar alternativt inte vinna pengar det är frågan?”

Utan att gå för djupt in på frågan om statliga monopolföretag eller fria kapitalistiska spelföretag är bäst för oss lirare så kan jag bara kort konstatera att det statliga (i alla fall i Sverige) har hälften så bra vinståterbetalning som de fria. Så vill du vinna pengar på scratchlotter är det absolut inte det statliga monopolföretaget Svenska Spel du skall investera på.

Att sedan konkurensen emellan de annorlunda spelbolagen är till godo för oss spelare bör oxå vara känt för så länge det finns konkurrans så finns det en drive för de rivaliserande spelbolagen att ständigt kolla vad marknaden vill hava och vara bättre är sina konkurrenter.

Utan konkurrens hade möjligheten att agera gratis scratchlotter knappt funnits.

Men alla (fria) spelbolag erbjuder chansen att agera gratis på nära nog alla sina typer av tävlingar och lotterier. Inte bara på skraplotter utan även casino med rouletter, Black Jack, enarmade banditer med mera.

Så raspa gratis först för att bli varm i kläderna och försök lista ut en strategi hur du ska klå spelbolaget på alla sina pengar.

Jag har en mycket simpel strategi själv, som du får kunna nu.
Som du vet så vinner man inte pengar vid var ny skraplott, men man bestämmer själv insatsen vid varje spel. (Experimentera att fråga något av dina lokala spelombud om du kan få köpa dina Trisslotter för blott 5 kronor för att prova en aning försiktigt). Agera med en mindre insats ett antal gånger (du bestämmer själv hurdan pass kall du ska vara) för att sedan höja insatsen när din intuition säger att “Nu kommer det en scratchlott med vinst”.

Det fungerade inte hos det lokala spelombudet, men när du spelar scratchlotter online gör det. Du bestämmer själv insatsen.
Till skillnad mot vanliga skraplotter på ark som Triss, Stortriss, Lotto så bestämmer du själv insatsen på skraplottenm du spelar på.
Det brukar variera mellan en femma per scratchlott ända opp till över 200 kronor. Innebär givetvis att ju högre prestation – desto större möjlighet att vinna de stora pengarna.

Enorma jackpottar betals ut, toppvinsten på en svensk spelsajt (Betsson) lär hava varit till en norsk pojke som inkasserade 106 miljoner kronor.

Bonusar på mer är 100% av insatt summa – med andra ord sätt in 5 000 kronor och spelbolaget skänker dej 5 000 kronor mer att spela för.

Mer än 100- talet olika typer av scratchlotter med grafik samt upplevelser som måste hava kostat förmögenheter att ta fram.

Vinna pengar

Så Mr. Shakespeare, svaret på din fråga måste bliva: ”Nog går det att vinna mycket stora summor vid spel online bland annat på de olika typerna av skratchlotter.”
Okej det är i mångt samt mycket som ett lotteri, man skall ha mycket tur men det går också att skrapa en aning strategiskt.

Spela på spelbolag som finns inom EU

Annars riskerar du på grund av skattemyndigheters fula dålig vana att vilja roffa till sig alla pengar (moderna tiders pirater?) att bliva dubbelbeskattad.
Först skattar du i landet du spelat scratchlotter och sedan får du till den svenska skattmasens belåtenhet också skatta här i Sverige.

Skratta istället för att skatta

Det har varit en del artiklar om pokerspelare som fått dubbla skatter, de måste främst skatta i landet de spelat i och sedan i Sverige. Som grädde på moset är det uppenbarligen också så att de måste skatta för vinsterna men får inte dra av något när de förlorar. Jag har döpt det till “Invers orationell skattelogik”. Men nu har du vunnit pengar, låt oss säga den blygsamma summan av 10 miljoner kronor på ditt senaste skrap på en av Betssons skraplotterier. Det finns en EU dom som säger att om någonting redan är skattat för i ett EU-land så kan inte sedan Sverige skatta det ytterliggare – bra för dej, mindre bra för den svenska skattmasen!
Skatta mindre – skratta mera.
Som någon nu bortglömd politiker borde ha sagt “Det är roligt att skratta”.

Finna bästa oddsen att vinna pengar

Ett sista förslag som kan vara värt en fullkomlig del om du vill vinna pengar.

Vem har de bästa oddsen, Svenska Spel eller exempelvis Betsson?

Här gäller inga odds, det finns bara en bestämd vinnare om man ser till dej som lirare – det är Betsson. Tittar på man å andra sidan till spelbolagen är det Svenska Spel som är vinnaren för de behåller merparten av pengarna själva.

Betssons Trio- skraplott innehåller 74% fler vinstlotter än Svenska Spels klassiska Triss skrap. Av en vanlig batch på 2 000 000 Triss-lotter finns blott 418 252 vinstlotter, medans Trio har hela 729 744 vinstlotter.

Detta innebär att 36,5% av Trio- skraplotterna ger vinst – mer än en tredjedel!

Sett till vinstpengar är skillnaden enorm.
I en följd på 2 000 000 Triss-lotter finns vinster på 24 500 000 kr sammanlagt, medans Trio delar ut nästan det dubbla på 43 750 000 kr.

Istället för Good luck önskar jag dig Gott Skrap