Lotterier var inte bättre förr

Har du hört ramsan:

”Jag minnes ännu min barndoms vita knut, han kunde blivit brun, men gick aldrig ut.”
Den har föga med lotterier att göra men ramsan dök opp i mitt huvud när jag tänkte tillbaka på den eländiga tid när det blott fanns ”vanliga” lotterier som Penninglotteriet, har för mig att IOGT också gav ut lotter.

Man köpte sin lott alternativt flera samt fick sedan vänta i mild förtvivlan i ett litet antal veckor före dragningslistan fanns att köpa.


Klicka på bilden för att spela 3WoW lotteri (skraplott med 10 miljoner i högvinst) med bonus med svenskt bolag

(Samt då kunde man konstatera att det var bara nitlotter även denna gång)

Allaredan då rådde ett stenhårt monopol styrt av Staten. Ingen maktkamp var tillåten och det resulterade i att inget hände, inga kreativa idéer om nya roligare lotterier.

Så kom då Svenska Spels Trisslotter, på ark där latexhinnan skulle skrapas dän och man kunde se direkt om man vunnit alternativt icke.

Oftast icke, eftersom det ännu rådde ett stenhårt monopol och staten ville behålla så mycket som genomförbart av satsade pengar.

Men okej var det roligare att kunna se omedlbart om det blivit en avans eller icke.

Monopolet får uppförsbacke

Så, om ingenting i synnerhet inträffat hade det antagligen sett likadant ut än idag, men som tur är finns det kreativa folk som tidigt insåg att det fanns potential utanför ankdammen Sverige.

För trots ivriga ansats av många stater är Internet fortfarande fritt och (nära nog) tillgängligt i alla länder.

De registrerade helt enkelt bolag utanför Sverige, de flesta av dem på Malta. Malta var inte sena att dra nytta av den svenska idiotin samt får nu skatteintäkter både från spelen och ett stort antal anställda i olika spelbolag.
Tro inte en sekund att det bara är att öppna ett spelbolag på Malta samt sedan ”tuta samt köra”. Det finns mycket stränga bestämmelser som måste följas av spelbolagen och om ej, så stängs deras verksamhet av.

Har vi som lirar på lotterier online glädje av detta?

Ta blott en dylik sak som vinståterbetalning. Svenska Spel återbetalar 47% av spelade pengar medan andra ”utlokaliserade” spelbolag skänker så mycket som 95%.
Dina chanser att vinna pengar på de senares lotterier är dubblerade.
Föga att betvivla där inte!

Det finns mer än 100 annorlunda typer av skraplotterier på online spelportalerna.
Så inte egentligen med att dina chanser att vinna pengar är dubblerade, du kan frossa i annorlunda skraplotterier med mestadels bra grafik samt läckra ljudeffekter.

Fyrdubbla vinstchanser?

Räknar jag verkligen rätt här. Låt mig se….
Dubblade vinstchanser jämfört med Svenska Spels lotterier samt sedan skänker de ”fria” spelbolagen mestadels en belöning på över 100% när man sätter in pengar på sitt spelkonto.

En bonus på 100% skänker mig dubblade potential att agera för.
2 x 2 = 4

Jo, nog har Svenska Spel motlut alltid

Kanske dags för Knut att komma ut i verkligheten och inte sitta inne samt uggla?

Bara några få avslutande rader som kan vara nyttiga för dig att veta om du skall agera på online lotterier.

Håll dig till spelportaler och lotterier som finns inom EU.

Som tur är (av blunder?) så kan en avans som redan beskattats inom EU inte beskattas en gång till. Detta gäller inte för vinster gjorda utstött EU, så spelar lotterier på exempelvis en amerikansk spelportal samt vinner så får du främst taxera för vinsten i USA samt sedan här i Sverige.
Skattmasen frejdig och Knut givetvis, men inte du.